HTML

Time-Rave... a valóság, és ami mögötte van..

Neorave partysorozat, rave, Neorave Night netes rádióadás, rave.hu fórum - átverés, cenzúra, sok pimasz gazember egy helyen.. :-((( Gyere, olvass, röhögjél és szörnyülködjél egyszerre! :-))

Friss topikok

Linkblog

Ánglus Tápkór, avagy a Brit Léhűtők Kvartettje fellépéséről pár szóban.. :-)))

2010.02.16. 18:11 Time Unlimited

A történelem csakugyan megismétli önmagát, ha nem is véletlenségből éppen, hát az emberi korlátoltság aktív közreműködésével. Így rövidesen ismét szem -és fültanúi lehetünk néhány, önmagából kivetkőzött zenei irányultsággal rendelkező pernahajder csínytevéseinek, amelyek a minőségi elektronikus zene kedvelőinek az erkölcsi leamortizálására is egyértelmű célzattal törekednek, más egyéb jellegű károkozások mellett.

 

Igen, ismételten a régi jó barátaink, Sünpajtás, Germely, és Májker kápráztatják el a T. Nagyérdeműt egy csodálatosan megszervezett rave-partyval, ahová nem kevesebb mint 4, azaz NÉGY!! angol sztár?Dj-t fognak meghívni, ezzel is emelve az egész esemény színvonalát.. a bányász levelibéka hátsó fertálya alól, egészen a szintén bányász tarajosgőte végbélnyílása környékére...Ismét láthatunk majd csodát, hogyan kell egy értelmetlen, felesleges koncepciót ráerőltetni a birka népre, és láthatjuk majd milliók tombolást a kiváló és világhírű sztárfellépők műsorára, ehem-ehem....

 

Anglia, avagy a Brit Birodalom... Hát igen. Amikor technikatörténettel foglalkozó szakirodalmat tanulmányozgatok ráérős időmben, mindig mély tisztelettel gondolok a kiváló angol feltalálókra, fizikusokra, jól ismerem Sir Humphry Davy, aztán az ő házi "mindenes"-éből lett világhírű kutató Michael Faraday munkásságát.

Kisebb és nagyobb találmányok, felfedezések, gépkonstrukciók, ügyes technikai megoldások öregbítik a XVIII.-ik századtól egészen a XX.-ik század elejéig a britek remek alkotásait. Kiváló minőségű termékeik méltán lettek világhírűvé, és az egykori átlagos angol honpolgár műveltsége, eleganciája is közismert volt messze földön..

 

Aztán valami megváltozott a szigetországban...

 

Még egyszer ugyan összeszedték magukat, úgy cirka 1960 körül, és a Beatles ismét naggyá tette Őfelsége, a Királynő népét, de talán ez volt az utolsó nagy fellobbanás, derék ánglusaink azóta csak a dicső elődök emlékeiből táplálkoznak, amikor valami néven nevezhetőt kellene végre felmutatni, pláne most, a huszonegyedik században.

 

Bizony mára csak az egykori hírnév maradt meg, ha a mai Angliáról bárki józan eszű embert megkérdezünk, szinte csak negatívumok kerülnek szóba, ami nem éppen üdvözítő tényállás, ezt lássuk be végre!

 

Mert miről is híres napjaink Angliája?

 

- Például arról, hogy minden lőfegyver polgári tartását megtiltották, kitolva ezzel a normális, törvénytisztelő polgárokkal. Ehhez képest tizenéves kiskölykök bicikliken száguldozva terítik a drogot a nagyvárosokban, és géppisztolyokkal!!!! lövik a konkurens banda tagjait. Megáll az ész komolyan mondom, kisklapecok, biciklik és automata lőfegyverek.. Ez Anglia, napjainkban.. :-((

 

- Ugyanezek a jól nevelt ifjú honpolgárok, ha nincs éppen elég pénzük illegális lőfegyverekre, akkor késekkel szurkálják össze egymást. Hozzáteszem, ezt nem romák, és nem is kizárólagosan színes bőrű bevándorlók végzik oly nagy átéléssel, hanem átlagos brit tizenévesek. Szeretettel gratulálok mindehhez, igazi EU-kompatibilis iránymutatás a mi kis balkáni köztársaságunk számára...

 

- Szintén napjaink brit népszokásává vált az is, hogy ifjú huligánok egy-egy hétvégére eljönnek ide hozzánk egy laza kikapcsolódásra. Ez a "kikapcsolódás" az esetek többségében azt jelenti, hogy megérkezik hozzánk fapados repülőjárattal egy rakat londoni vagy manchesteri büdös proli huligán, akiknek odahaza egy normális csehóra sem telik, de a hozzánk képest magasabb jövedelmük miatt itt istencsászárnak érezhetik magukat. Persze nem tagadják meg korlátolt tapló mivoltukat, és mivel megszokták, hogy elkúrt hazájukban a legtöbb csehó éjfél előtt zár, ezért itt nálunk sem vetik el a régi rutint.. Konkrétan villámgyorsan hullarészegre isszák magukat, gyakran nem akarják kifizetni a fogyasztást, randalíroznak, üvöltöznek a pesti utcákon tele torokból, molesztálják a magyar nőket, oda szarnak a járdára mindenki szeme láttára (megtörtént eset!!) stb.. Igazi "nyugati" elitkultúra, igaz?

 

- Derék angoljaink a saját ostoba belügyükből világbotrányt csináltak, amikor a gusztustalanul ronda, rossz proli származású Diána Sósborszesz "hercegnőt" (ronda és hülye proli nő volt, nem is értem mit ettek rajta oly sokan..) a saját titkosszolgálatuk kicsinálta, majd ezt ügyesen ráfogták a fotósokra, utána meg a fél világnak velük kellett gyászolnia azt az ellenszenves, zűrös perszónát... Nesze neked, brit királyi család, ekkora fiaskót hogy lehetett bevállalni??

 

- És persze végül, de nem utolsósorban: a brit popzene. Ami néhány valódi gyöngyszemtől kivéve (Phil Collins, Paul Mc Cartney, no meg a skót raver csapat, az Ultrasonic) szinte csak dögunalmas és sablonos kommersz tákolmány kategóriában lehet díjnyertes, bár a britek váltig állítják a világ popiparában elfoglalt első helyezésüket. Ha az egy főre eső pocsék fércművek számát tekintjük mérvadónak, akkor ez az állítás akár még igaz is lehet.. :-))

Nem szabad elfeledni azt sem, hogy ánglus földről indul világméretű moslékterítő útjára az úgynevezett Dj-kultusz, ahol a lemezlovas már régen nem a buli mókamestere, a ceremónia profi lebonyolítója, hanem egy erősen fetisizált szimbólum, a buta, ugyanekkor sznob tömegek igénytelenségének karakteres kifejezőeszköze.

 

Mert ha egy lemezlovas azért népszerű, mert jó hangulat van a bulijain, mert jó zenéket ügyesen tálal fel a közönségének, nos ez a kategória valóban megérdemli a közismertséget, a dicséretet.

De amikor egy "névhez" kötnek egy teljesen jellegtelen, kommersz Dj-munkát, és ezt a "nevet" meg a hozzá tartozó léhűtőt és műsorát árulják kemény pénzekért, no hát az már nem egyéb mint buta sznobizmus, és zenei igénytelenség realizálódása!

 

Májker, a háttérben gyanúsan nagy befolyással rendelkező, pálinkaivástól rettegő kártékony szobanövény, és derék jó elvtársa, a szintén Tápkórral fertőzött, gyógyíthatatlanul gyógyegér Rigoletto von Schündínó bizony a sznobizmus megszállottai, hiszen 1000% biztonsággal állíthatom, hogy ezt a négy angol Dj-s tápkórista bulit is ők találták ki, megkoronázván ezzel életük amúgy is kétséges hasznosságú cselekvéseit! Igen, kitalálták, és meg is csinálják mint ahogy a hazai sikerpárt, a méltán népszerű *SZP is megcsinálta amit kitalált.. Az eredményét mindannyian láthatjuk, ezt talán mondanom sem kell...

 

Persze nyilvánvalóan Májker és Sünpajtás is szeretik a kényelmes, ámde értelmetlen dolgokat, pláne ha ez egy kis pénzt is hoz a konyhára.. Ugye ez így van, drága szeretteim? :-))))

Elhiszem én, hogy sokkal több meló lenne összehozni egy rendezvényt valódi jó, lehetőleg régi hazai, vagy germán, vagy holland Dj-kkel, elhiszem hogy a Tápkórhoz nem kell semmi ész, semmi különösebb szervezés, én már mindent elhiszek.. Kivéve amit nem. :-))

Tudom, hogy nagyon könnyű megkapni néhány olyan angol sünpofát, akik X összegért szívesen eljátsszák a nagy nemzetközi lemezlovas illúzióját, a hazai alulművelt közönség meg úgyis birka, nekik minden szutyok eladható, lényeg hogy az illető "külföldi" legyen. mert a külföldi az mindig csak szebb és jobb lehet mint a hazai pálya, ugye milyen jól mondom, kedves "nagymagyar" Sündix felebarátom? :-))

 

Egyszóval jöhet a négy angol hajóépítő, vasutas, vagy kovács, aludj el te is szépen kis Blamázs, csak persze vedd meg a belépődet, lesztek vagy nyolcvanan mindösszesen... Tápkórban nyugszik az éj, Tápkórban hullanak a fák, Tápkórtól bűzlik a rét, hülyülj el te is kis Blamázs!

 

Alig hiszem, hogy erre a semmitmondó lecsósjoghurtolásra számottevő igény lenne idehaza, inkább csak a "beetetés" folyamata zajlik, Májker haverunk (Sündínó aktív közreműködésével)  most készíti elő a terepet, most próbálják felmérni a piacot, és persze behülyíteni az arra kapható fiatalokat.

Ha jobban belegondolunk, más épeszű magyarázat aligha létezhet, hiszen amennyi időt és energiát belefektettek Tápkóros csirkefogóink egy huszadrangú, zeneileg és kvalitások terén is egyaránt értéktelen és semmitmondó, külföldön is csak az underground legundergroundabbja közé besorolt műfaj elterjesztésébe, a századik-ezredik senki Dj-k hazai felsztárolásába, nos ezzel az erővel akár normális fellépőkkel normális zenékkel normálisan összehozott, sikeres és színvonalas retro (vagy nem retro) bulikat is lehetett volna rendezni...

 

Persze a szánalmas erőlködésük igazából a kutyát sem érdekelte volna, ha mindez "házon belül" marad, és csak tápkórizálással foglalatoskodtak volna. Mondhatnánk azt is, hogy ez olyan mint a homokosság, amíg négyszemközt csinálják, addig magánügy, senkinek semmi köze hozzá. És akkor nem is lenne semmi gond, a Ravemaffia sem született volna meg, és én is békésen iszogathatnám kedvenc sörömet avagy páleszomat, minden egyéb problémától mentesen.

 

Csakhogy a gazemberek nem átallották a régi rave és trance zenéket csalétkül felhasználni, a kicsit is bambább, zeneileg kevésbé képzett rétegek számára, azt gondolván hogy a kommersz vacakot éppen olyan simán el lehet majd adni a minőségi retro folytatásaként, hogy senki sem fogja észrevenni az ordas nagy átverést. Hát tévedtek a srácok. Észrevettük. Megdőltek mint Rottenbiller, és ez már nem kimondottan egyéni szociális probléma, sajnálom. Nem kicsit, nagyon, ekkora böszmeséget kevesen követtek el eddig életükben!

Észrevettük, és a Ravemaffia Baráti Kör meg fogja mutatni a közeljövőben, hogyan kell és lehet is barátias hangulatú, minőségi retro rendezvényeket lebonyolítani, az undok Tápkór és a közönség hülyének nézése helyett!

Májkórék pedig fulladozzanak csak az ocsmány takonykórban egészen bátran. Hiszen mint már ezt említettük, ez olyan mint a buziság: magánügy!

 

De el a mocskos, aberrált kezekkel a rave-től, és a rokon műfajoktól!

 

 

21 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ravemaffia.blog.hu/api/trackback/id/tr761763930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anti mindenféle Dodó 2010.02.18. 19:56:29

Már nagyon várom azt a bizonyos Ravemaffia bulit. Remélem az idén már tényleg meg lesz tartva.

GZ3n0n (törölt) 2010.02.19. 13:05:31

Tulajdonképpen az egész angol társadalom ilyen téren a "legalja" kategóriába sorolható.

A zenében mindig szerettek különcködni, elkülönülni a többiek elől.
Jó példa erre a UKHC, teljesen távol állt mindentől. Főleg a rave-korszaktól.
(Ez ugye ma se változott :))

De Eurodance-et pl. a büdös életbe nem csináltak.
Náluk már akkor is a Klubbheads-féle bumm-bumm háuz volt a divat.

Ugyanúgy a Trance-ről is teljesen máshogy vélekednek, mint a legtöbb Európai országban.
Mindenesetre amit ők csinálnak, azt én nem nevezem annak.

Talán egy jó zenéjük volt az angoloknak, az Acid.
De az is már múltidő.

A RM-party-t meg én is várom, mint lehetséges fellépő. :)

Time Unlimited 2010.02.19. 14:28:59

Hát igen, Xenon jól összefoglalta a lényeget, a britek különcködősek, és szeretik a rosszabb, ámde pökhendibb megoldásokat választani az élet minden terén, így a zenében is.

Ha végre meglesz a RM-buli, természetesen az Eurodance részleg fenn van tartva számodra, ez nem is kérdéses!

Dodó: Rövidesen ismét kéne tartani egy sörözést, plusz taktikai megbeszélést, majd a részleteket privátban egyeztessük!

Anti mindenféle Dodó 2010.02.24. 18:57:05

Sziasztok!

Akkor legyen ismét Rave Maffia sörözés. :-)

Tavaszváró Rave Maffia sörözés:

2010. 03.07. 15:00 vasárnap Népliget Zöld Villám söröző az aluljáróban.

E-mail-t nem kap senki mivel, reagálás nem igazán érkezett múltkor sem. Ezt mindenki el tudja olvasni, és tud tervezni, hogy ha akar akkor el tud jönni.

Dodó

GZ3n0n (törölt) 2010.02.25. 02:07:59

Nem is kell. Számomra megfelelő az időpont.
Úgyis meg kéne tárgyalni, hogy lehet legjobban védekezni a ránk szakadó angol inváziótól. :)

Time Unlimited 2010.02.25. 12:19:19

Részemről szokás szerint ottleszek. Gyertek el minél többen, lesz bőven megbeszélnivaló, no meg iszunk is.. :-)))

Time Unlimited 2010.03.06. 15:07:22

FIGYELEM!

Ne feledjétek, holnap Ravemaffia Baráti Sörözés, a fentebb megjelölt időpontban!

Mindenkit szeretettel várunk, igazolatlan hiányzást nem fogadunk el!
:-))

GZ3n0n (törölt) 2010.04.02. 11:33:06

Kedves rave-társak, érdkelődnék, hogy áll a GYÁR-i party szervezése ? Mert már nyakunkon az április. :)

GZ3n0n (törölt) 2010.04.09. 09:34:33

Hajaj...ha mindenki ennyire hallgat...az nem sok jót jelent. :-/

Time Unlimited 2010.04.10. 11:09:18

Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy a tervezett banzáj elmarad! :-(((((

Megtudtam, hogy a Zöld Takony korábban fog nyitni a tervezettnél, ráadásul technikai és egyéb problémák is előkerültek, így tehát a Gyárban aligha lesz ősznél hamarabb retrobulink!

Viszont van egy jó hírem is: Igaz hogy Pesttől 80km-re, de nagyon praktikus zártkörű bulihelyszín lépett színre, igazi állatkodásra is alkalmas, ravernek való épület, mindent tud amit kell!

Csak messze van, ez az egy baja...

Az illetékes góréval már beszéltem a dologról, elvileg sínen vagyunk mint szegény József Attila :-DDD, további tárgyalások után már konkrétumokkal is tudok szolgálni a T. Érdeklődőknek!

GZ3n0n (törölt) 2010.04.12. 13:34:23

Na akkor egyik szemem sír, a másik meg nevet. :)

Nembaj, majd akkor lesz Ősszel, én kibírom. :)
Addig is "Újra nyit a nyár, hát zárjon be a Gyár".

S ha majd sikerül az említett "új rave-tanyán" leszervezni a dolgot, számomra nincs akadálya, akár Elzász-Lotaringiába is elzarándokolok hóviharban. :)

Persze majd szükség lesz a pontos címre település/utca/házszám szempontjából. :)

Meg ha megy oda busz, akkor az is jó.
(bár rühellem a Volánt mint a sz*rt)

GZ3n0n (törölt) 2010.04.16. 14:30:23

Nem jönne valaki arra a holnapi fényökörségre a Dízelbe ?

Csakúgy terepszemlére, vagy nevetni egy jót.
Egyedül nincs sok kedvem...

Anti mindenféle Dodó 2010.04.16. 19:12:04

Nevetni? Egy okot mondj, hogy nevessünk. Mi az amin okunk volna nevetni? Szánalmas.

GZ3n0n (törölt) 2010.04.16. 19:20:53

Csak arra gondoltam, ahogy azt a biz-baszt lóbálja mindenki a kezében mint valami bekattant tekknós.

Mellesleg igaz ami igaz...röhej.

GZ3n0n (törölt) 2010.04.18. 12:21:21

Nem mentem erre a szarra.
Úgyse volt olyan zene, amit én szeretek.
Nem sok értelme lett volna...

Anti mindenféle Dodó 2010.04.18. 18:40:52

Nem szeretném, lehúzni a bulijukat, mivel ők legalább csinálnak bulit. A képeket elnézve, még 2-3 bulira való fényrúd is marad, az 50-60 fős létszámot számítva.

Azért ha mi jó páran nem megyünk le egy bulira, akkor meg is látszik. Mert ennyi embernél igen is számít, a 15-20 fő.

Nem szeretném elkiabálni, de minél több embert basztok ki a fórumról, annál kevesebben lesztek buliról bulira.

Azért remélem sikerül minél több sikeres Neo"rave" bulit magatok mögött tudni.

Time Unlimited 2010.04.19. 12:26:43

Éppen most olvasom, mekkora csőd volt af*szlóbálós, akarom mondani glowstickes bulijuk a Tápkóristáknak, hát mit mondjak..őszinte részvétem! :-))

A Gyáras bulit csak tavaszra buktuk, de majd jön az ősz úgyis, és amit már említettem itt, a zártkörű jó helyszínes vidéki oldschool banzáj nagyon nagy eséllyel meg lesz rendezve!
Gayravereken meg kéretik jót röhögni, Schündínó és Germely Felcser Divatnagyherceg ismét megszívták a nagy harci négerkukit..
:-DDD

GZ3n0n (törölt) 2010.04.19. 13:07:26

Kis érdekesség:

Ők emlegetik, hogy nincs letojva az eurodance.
Ehhez képest az inaktív topicok vérvörös tengerében sínylődik a téma, amit még én bátorkodtam megnyitni (már őszintén bánom), a kuglifejű komornyik neveltfia se ír be oda egy büdös szót se.

Egyesek meg kijelentik, hogy NEM szeretik az euro-t.
Hát uramfia...aki a UKHC-t isteníti, az nemis tudja felfogni a normális zenéket.

Egyébként azt is hallottam, hogy egy eurodance dalt 5 perc alatt össze lehet dobni.
Nos aki ezt állítja, üljön le egy szintetizátor szett elé, azt csináljon egyet, de ha nem lesz kész a beígért időn belül, nemtom mit csinálok vele.
Persze ma már mindenki a PC-re esküszik, frújtilúpszal biztos nem nehéz, de az hol volt még '95-ben ?

GZ3n0n (törölt) 2010.05.05. 19:25:14

Öhm, elnézést, de:

Én örülök annak, hogy ez a kis közösség, ahol valódi raver-érzelmű emberek vannak, létrejött, de sztem azzal, hogy heteken át nincs semmi életjel, sztem nem fogunk semmire se jutni.

Szóval nincs valakinek valami elépzelése, hogy merre is tartunk jelenleg ?

Félreértés ne essék, nem a türelmetlenség beszél belőlem, de szerintem a semmittevés hosszútávon nem vezet jóra.

Anti mindenféle Dodó 2010.05.07. 20:57:55

Üdv mindenkinek!

Bár szerintem max 3 ember olvassa ezt az egészet.

Részemről volt kettő sörözés összehozva. Ott voltunk, semmi extra nem történt, az egész kimerült annyiban, hogy folyamatosan fikázva volt valaki vagy valami. Szánalmas.

Megbeszéltük, hogy lesz buli. Utána ki mit tett az ügy érdekében? Részemről többször érdeklődtem GST-nél, hogy akkor mikor fixálják le az időpontot TU-val. Nem hárítom a felelősséget, de úgy emlékszem, hogy ezt ők vállalták. Aztán semmi nem történt. Pedig több embernek beharangoztam a bulit, aztán semmi. :-(

Alapvető kérdések:

1. Ki mikor írt e-mail-t a másiknak, hogy találkozzanak?
2. Ki mikor telefonált/smt-t írt a másiknak, hogy mi legyen?
3. Ki mikor beszélt a másikkal msn-en, hogy most akkor hogy állunk?
4. Ki mit szervezett, tett?

Összességében, nem sikerült összehozni a tervezett "baráti társaságot". Mert, az hogy valakivel csak akkor találkozom ha mások által szervezett buli van az nem haverság, az semmi. Ebből nem kérek.

A kirándulást meg megszervezi aki akarja, mert én befejeztem ezt a "ravemaffiáskodást". Ha majd lesz valami lehet, hogy elmegyek mint vendég, és ennyi.

Szép hétvégét! :-D

GZ3n0n (törölt) 2010.05.08. 00:47:27

A valóra vált rémálom.

Kár érte, pedig jól indult, én őszintén hittem benne, hogy egy kis magánszférát sikerül alkotni.

A kártyavár alig kezdett épülni, azonnal össze is dőlt.

Lehet, ez az utolsó komment ide tőlem.

Béke veletek.
süti beállítások módosítása